6 tips voor de keuze van een zonwering

Zonwering is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Het kan dan ook verschillende functies hebben. Naast dat het zonwerend is, kunnen sommige zonweringsproducten bijvoorbeeld ook dienen als bescherming tegen inbraak. Wil je graag zonwering aanschaffen, maar weet je niet zo goed welke oplossing het beste is voor jouw situatie? Lees dan snel deze 6 tips!

1. Bepaal de functie 

Bepaal allereerst voor jezelf waarvoor je wilt dat het product zal gaan dienen. Wil je een schaduwplek in je tuin creëren? Dan is een zonnescherm of een terrasoverkapping een goede optie. Ben je opzoek naar een product wat ook meteen beschermend werkt tegen inbraak? Overweeg dan eens rolluiken. Zo heeft elk zonweringsproduct zijn eigen functies, het is dus erg van belang om dit van te voren te bepalen. 

2. Houdt rekening met afmetingen

Veel zonweringsproducten hebben maximale afmetingen. De afmetingen bepalen dan ook deels welke producten er mogelijk zijn. Zo zijn screens verkrijgbaar tot een breedte van 6 meter, deze zijn dan ook geschikt voor grotere raampartijen. Ben je geïnteresseerd in een zonnescherm? Houdt er dan rekening mee dat deze een maximale breedte heeft van 12 meter en een maximale uitval van 4 meter. Wil je graag een zonnescherm kopen? Bepaal dan welke afmetingen je ongeveer nodig hebt.

3. Denk na over de bedieningssoorten

Tegenwoordig wordt zonwering elektrisch bediend. Bij elektrische bediening kun je kiezen voor bediening met een afstandsbediening, een wandschakelaar of een app. Elektrische bediening biedt erg veel gemak. Ben je veel weg van huis? Dan is bediening met een app heel handig. Op warme dagen kun je jouw zonwering dan ook op afstand bedienen. 

4. Bepaal de uitstraling 

Naast de functionele werking van zonwering, is het natuurlijk ook van belang dat je een product kiest wat mooi past bij het huis. Zo kun je bijvoorbeeld bij zonneschermen kiezen uit meer dan 100 verschillende doekkleuren. 

5. Verhoog de waarde van jouw woning

Ook in het verhogen van de waarde van jouw woning kan zonwering een rol spelen. Kies bijvoorbeeld voor rolluiken. Rolluiken hebben een isolerende werking en kunnen hiermee de waarde van jouw woning verhogen. Door slechte isolatie gaat er veel warmte uit een huis verloren waardoor je onnodig hoge stookkosten hebt. Door de isolerende werking van rolluiken kun je hierop goed besparen! 

6. Overweeg de extra mogelijkheden van zonneschermen

Zonneschermen zijn niet alleen erg functioneel, ze kunnen ook nog eens extra sfeer geven. De zonneschermen van inhuisplaza.nl zijn verkrijgbaar met verschillende extra’s waarmee je nog meer sfeer creëert op jouw terras. Zo zijn zonneschermen verkrijgbaar met ingebouwde LED-verlichting en met verwarmingselementen. Hierdoor is jouw zonnescherm niet alleen overdag, maar ook in de avond ontzettend functioneel.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*