5 Voordelen om jouw huisinterieur te voorzien van bamboe

Het is geen geheim dat bamboe een uiterst veelzijdig materiaal is om te gebruiken in het interieur van je woning. Binnenshuis is duurzame bamboe uitstekend voor tafels, sofa’s bedden en stoelen. Bovendien kun je met bamboe de muren, ramen en plafonds verfraaien. Daarnaast is bamboe ook terug te vinden in de fijnere details van de keuken, zoals bamboe lepels, snijplanken en spatels. En dat is helemaal niet zo gek, want bamboe heeft een aantal unieke voordelen die niet geëvenaard worden door andere materialen. In dit artikel zetten we de belangrijkste op een rijtje. 

  1. Bamboe is duurzaam

Wist je dat bamboe een van de snelst groeiende wilde grassen is op aarde? Bamboe kunnen in één dag maar liefst 15 centimeter groeien en zijn volledige rijpheid bereiken in slechts drie jaar. Bovendien gedijt bamboe op onproductieve grond zoals diepe ravijnen en berghellingen. Doordat bamboe zo makkelijk groeit, stijgt de wereldwijde interesse in bamboe, zowel voor binnen- als buitenshuis. 

  1. Bamboe is recyclebaar

Als je beschikt over bamboeproducten en het geluk hebt om een tuin te hebben waar je planten en bloemen kan kweken, dan moet je weten dat composteren de meest milieuvriendelijke manier om zich te ontdoen van bamboe dat je niet meer gebruikt!  Door bamboe te composteren, heb je een uitstekende manier om het te recyclen en kun je het gebruiken om andere planten te helpen verrijken.

  1. Het bamboebos is milieuvriendelijk

Bij het kiezen van bamboe jaloezieën is het goed om te weten dat de bamboe die hiervoor wordt gebruikt volledig afkomstig is van milieuvriendelijke duurzame planten. Bamboebossen zijn zeer vriendelijk voor het milieu, en verminderen de vervuiling door zuurstof te produceren. Dit doen ze zelfs meer dan 35 procent meer dan andere bomen dat doen! Bovendien vormen hun wortels een waterbarrière die bodemerosie tegengaat. 

  1. Bamboe is net zo sterk als staal! 

Het zal je misschien verbazen, maar sommige bamboesoorten hebben dezelfde sterkteverhouding als staal en bijna twee keer de compressieverhouding van beton. Dat is niet slecht voor een snelgroeiende grassoort! Hierdoor is bouwen met bamboe een concept dat al honderden jaren geleden is ontdekt. De kracht van bamboe is op te merken in waanzinnige bamboeconstructies over de hele wereld, van scholen, hotels en huizen tot bruggen! 

  1. Bamboe is bestendig tegen aardschokken 

Dankzij zijn lichte gewicht en redelijke elasticiteit is bamboe een uiterst populair bouwmateriaal in gebieden waar mensen last hebben van aardbevingen, orkanen en tyfoons. Bamboe is namelijk in staat om de schokken van seismische activiteit en harde wind beter te absorberen dan stijve beton- en staalconstructies.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*