3 TOP TRENDS IN INTERIEURVERLICHTING VOOR 2021

Binnenverlichting is een centraal aspect van het ontwerp van uw huis. U kunt de sfeer van uw huis manipuleren door alleen maar hoe u de verlichting plaatst en het soort armaturen dat u gebruikt. Het lichtontwerp verandert ook van kamer tot kamer. Wat in de woonkamer werkt, werkt niet per se in de keuken of de slaapkamer. De verlichting moet de functies en het gevoel van elke ruimte weerspiegelen. Net als elk ander onderdeel van het interieur, verandert het lichtontwerp voortdurend. Technologie is een van de redenen voor deze veranderingen. Terwijl fabrikanten geavanceerde armaturen en lampen bedenken, nemen huiseigenaren ze op in hun huizen. Smaken en voorkeuren veranderen ook met generaties. Daarom hebben we vintage verlichting, Steinhauer, Anne Lighting, Art Deco, Mid Century Modern enzovoort. Hoewel 2021 geen radicale veranderingen in het lichtontwerp zal brengen, zijn er verschillende opmerkelijke trends waar elke huiseigenaar rekening mee moet houden.

Trend 1: Elegante bolvormige verlichting met zacht gouden afwerking.

De laatste tijd is er een piek in de populariteit van zachte kleuren. Huiseigenaren zijn verliefd geworden op kleuren als grijs en greige (grijs plus beige). Zacht goud valt precies binnen dit spectrum van zachte kleuren die zo goed werken voor hedendaagse decors om te kiezen voor uw verbouwing. Zacht goud valt ergens in het midden van geborsteld zilver en geborsteld goud. Het leent de zachte, matte afwerking van deze twee tinten terwijl het de warmte en zachtheid van goud naar voren brengt. Dit betekent ook dat het kan worden gecombineerd met bijna elk soort decor, van moderne stad tot boerderij.

Hoe te gebruiken: Zacht gouden verlichtingsarmaturen zijn er in verschillende stijlen en ontwerpen. Zoek voor boven verlichting en armaturen die het goud accentueren. Je kunt ook zoeken naar armaturen die het zachte goud aanvullen met andere zachte kleuren zoals grijs of mat zilver. Gebruik zacht gouden verlichting om de aandacht te vestigen op specifieke hoeken of delen van uw woonkamer. Een geweldig idee is een zacht gouden leeslamp die de lees stoel en plank op de hoek verlicht. 2021 gouden verlichting valt meer aan de zachte kant met heldere koperen gouden armaturen die nog steeds niet erg populair zijn, misschien omdat het je doet denken aan oma’s huis. Zacht goud zal nog een tijdje bestaan.

Trend 2: Retro en industriële stijlen komen terug, maar in meer verfijnde vormen

Industrieel ging altijd over rustieke afwerkingen, neutrale kleuren en de nadruk op metaal. We zien retro een comeback maken, maar op een andere manier. Als je kijkt naar moderne industriële verlichting, zijn er enkele grote verschillen met wat je kent als traditionele industriële verlichting. Het woord dat we zouden gebruiken is ”opgewaardeerd industrieel” of gewoon modern retro. In tegenstelling tot de magazijn achtige stijlen die gebruikelijk zijn bij industriële stijlen, zien we slanke metalen – rijkere en meer gevarieerde tonen en alternatieve ontwerpen. Kijk rond en je zult retro armaturen vinden met fijnere details die meer op een vorm van kunst lijken. Als je aarzelde om wat industriële aspecten in je huis te introduceren, zou de nieuwe moderne look moeten helpen.

Hoe te gebruiken: Gebruik moderne retro verlichting om een ​​unieke draai aan een ruimte te geven. Deze verlichting ontwerpen zijn populair voor plaatsen zoals het keukenwerk gebied, boven het eetgedeelte of als wandverlichting. Je kunt het armatuur zelf zelfs als kunstwerk aan de muur of het middelpunt van je huis gebruiken. Wees niet bang voor industrieel. Het is niet langer de brute, “onvoltooide” stijl die thuishoort in een niche van retropunkfans. Met zijn vernieuwde look past hij perfect in elk interieur van de 21e eeuw.

Trend 3: Modern en art-deco uit het midden van de eeuw maken een comeback

Jarenlang zijn art-deco stijlen en moderne stijlen uit het midden van de eeuw favoriet voor interieurontwerp. Maar om de een of andere reden heeft verlichting niet dezelfde trends gevolgd. Het was moeilijk om armaturen te vinden in deze nostalgische stijlen uit het begin van de eeuw. Maar dat verandert met steeds meer Mid-century en Art Deco-ontwerpen die de markt vullen. De populaire sputnik-kroonluchter komt in je op als je het hebt over het moderne midden van de eeuw met zijn strakke lijnen en uitgeklede vorm. Art Deco en Mid-century Modern vormen een doorlopende lijn van de jaren 1920 tot 1970. Ze benadrukken allebei strakke lijnen, unieke ontwerpen en een balans tussen vorm en kunst. Art Deco verlichting richt zich op scherpe lijnen en aantrekkelijke geometrische ontwerpen. Met moderne verlichting uit het midden van de eeuw merk je een liefde voor natuurlijke vormen die functionele vorm en esthetiek combineren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*