Nostalgisch 21 diner mag je niet missen en dit is waarom

Foto van Mat Brown van Pexels
Foto van Mat Brown van Pexels

Je hoort en ziet het veel om je heen maar wat is een 21 diner nou eigenlijk? Deze traditie begon bij de Nederlandse studentenverenigingen en is ook echt typisch Nederlands. Dat maakt het juist zo leuk. Alleen weet jij wel wat de precieze regels zijn van een 21 diner? Wij vertellen je graag welke regels hierbij horen en wat het juist zo leuk maakt.

Basisregels 21 diner

Tijdens dit diner zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden. Het is geen normale verjaardag en het moet in dit geval dus iets persoonlijker, nostalgischer, emotioneler of gênanter zijn. Bereid daarom je speech goed voor en zorg dat je je kleed naar de dresscode. Dit klinkt alsof je bestie al gaat trouwen maar gelukkig is dat nog niet zo ver natuurlijk.

Hapjes

Tijdens het 21 diner worden er kleine hapjes geserveerd en zijn er meestal meerdere gangen. Meestal is er een voorgerecht hoofdgerecht en nagerecht. De hapjes zijn in dit geval exclusiever en zal je wellicht hapjes proeven die je niet eerder op hebt. Dit is een keer wat anders dan de vaste dinsdag pasta avond.

Rauw eten

Wanneer het aankomt op hapjes is het van belang om te kijken welke je warm eet en welke koud. Rauwe champignons eten is niet goed voor je. Rauwe champignons bevatten agaritme, dit stofje is in grote hoeveheelheden giftig en kanker verwekkend. Dit stofje verdwijnt wanneer je de champignon kookt of bakt en is daarom van belang dat ook te doen of laten doen voordat je het eet. Een heel specifiek voorbeeld maar we vertellen het nog maar even voor de zekerheid. Uiteraard kan je een kleine hoeveelheid eens in de zoveel tijd wel een keer rauw eten. Gelukkig maar want met een 21 diner komen de meest bijzondere gerechten op tafel.

Nostalgie

Wel kun je tijdens een 21 diner de meest gekke verhalen met elkaar delen over het stappen, jongensliefde en noem het maar op.  Zulke verhalen met lekker eten en drinken maken de avond top en een 21 diner om nooit te vergeten!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*